Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Knedlíčky z polenty

Knedlíčky z polenty

Počet porcí: 4
Obtížnost: ★☆☆☆☆
Čas přípravy: 15 minut

Ingredience:

Na knedlíčky:

 
  • 250 ml smetany
  • 250 ml mléka
  • 150 g kukuřičné mouky na polentu
  • 150 g kostiček bílého pečiva
  • 1 vejce
  • 4 žloutky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • 30 g másla
  • 100 g sýru Stelvio CHOP

Na houbovou směs se špekem:

 
  • 200 g hub
  • 100 g Jihotyrolského špeku CHZO nakrájeného na kostičky
  • 50 g másla
  • sůl, cibule, česnek
  • sklenička bílého vína
  • hrstka najemno nasekaného tymiánu a petrželky

Postup:

1. Ve velkém hrnci uveďte do varu mléko a smetanu.

2. Přidejte mouku na polentu a za stálého míchání vařte, dokud kaše nebude hustá a vláčná. Nechte vychladnout.

3. Mezitím na oleji a másle orestujte kostičky pečiva.

4. Do polenty přidejte žloutky, vejce, kostičky pečiva a špetku soli. Nechte vychladnout.

5. Z této směsi vytvarujte malé knedlíčky, do jejichž středu vložte vždy kousek sýru Stelvio CHOP.

6. Knedlíčky vařte přibližně 10 minut v osolené vodě.

7. Houby a Jihotyrolský špek CHZO nakrájejte na kostičky, krátce je orestujte na másle, podlijte vínem a nakonec přidejte tymián a petrželku.

8. Podávejte s knedlíčky z polenty.


Tip šéfkuchaře: 

1. Sýr Stelvio CHOP vyndejte z ledničky hodinu předem, aby lépe uvolnil svou intenzivní vůni.

2. Místo hub můžete použít kapustu nakrájenou na tenké proužky.



Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvá zelenina

Čerstvá zelenina