Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Pečená chilli dýně

Pečená chilli dýně

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 60 minut

Ingredience:

 
  • 1 kg dýně (muškátová, hokkaido)
  • 2 čerstvé chilli papričky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 kousek zázvoru
  • 6 snítek thajské bazalky
  • 4 lžíce sirupu z agave
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 limetka
  • sůl, pepř

Postup:


1. Dýni očistěte a zbavte středu se semínky. Poté ji nakrájejte na plátky nebo asi 1 cm silné dílky.


2. Dýni v míse promíchejte s drceným česnekem, nadrobno nasekanými chilli papričkami a strouhaným zázvorem.


3. Osolte, opepřete a zakápněte olejem.


4. Poté dejte péct do trouby rozehřáté na 220 °C asi 15 až 20 minut.


5. Po upečení dýni promíchejte s nasekanou thajskou bazalkou, sirupem a šťávou z limetky.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvá zelenina

Čerstvá zelenina