Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Šneci na bylinkách s pastinákovým pyré a morkem

Šneci na bylinkách s pastinákovým pyré a morkem

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 20 minut

Ingredience:

 
  • 60 ks šnečího masa
  • 2 stroužky česneku
  • 1 šalotka
  • 50 g másla
  • 4 cl smetany
  • 2 cl pastisu
  • hrst bylinek (petržel, pažitka, kerblík)
  • sůl, pepř

Příloha:

 
  • 500 g pastináku
  • 100 g másla
  • 50 ml smetany
  • 100 g morku
  • sůl, pepř

Příprava:


1. Na rozehřátém másle zpěníme najemno nakrájenou šalotku, vsypeme šnečí maso a lehce orestujeme.

2. Přidáme nasekaný česnek, pastis, smetanu a bylinky.

3. Vše necháme lehce provařit a podle chuti osolíme a opepříme.

4. Očištěný pastinák povaříme a společně s teplou smetanou a máslem vymixujeme na hladké pyré, které dochutíme solí a pepřem.

5. Lehce osolený a opepřený morek opečeme ve vlastním tuku a podáváme jako doplněk ke šnekům a pyré.

Recept podle šéfkuchaře Romana Dolejše


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvá zelenina

Čerstvá zelenina