Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Bramborový salát s červenou řepou

Bramborový salát s červenou řepou

Počet porcí: 4
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 35 minut

Ingredience:
 
  • 800 g brambor (varný typ A)
  • 1 vařená červená řepa
  • 4 lžíce tučné zakysané smetany
  • 3 lžíce červeného vinného octa
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 nakládané okurky
  • 1/2 šalotky
  • 1 lžička hořčice
  • sůl, pepř

Postup:

1. Brambory uvařte ve slupce v osolené vodě doměkka (asi 20 minut).

2. Šalotku oloupejte a  spolu s  okurkou nasekejte nadrobno.

3. Řepu oloupejte a  nakrájejte na  kostičky (asi 1 × 1 cm).

4. Brambory oloupejte a také nakrájejte na kostky.

5. Do mísy dejte brambory, ocet, olivový olej a hořčici. 

6. Promíchejte, dokud se suroviny nespojí. 

7. Poté vmíchejte zakysanou smetanu, červenou řepu, okurku a šalotku.

8. Dochuťte solí, pepřem a před podáváním nechte odležet.





Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvá zelenina

Čerstvá zelenina