Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Caesar salát s pancettou

Caesar salát

Počet porcí: 10
Obtížnost:☆☆☆
Čas přípravy: 30 minut

Ingredience:

 
  • 750 g salát římský 
  • 200 g ančovičky sterilované
  • 200 g italská slanina, Pancetta affumicata
  • 150 g Horeca Select Parmazán, Parmigiano reggiano 24 měs.
  • 250 g vejce 
  • 200 g pečivo bílé – Super sandwich
  • 200 g mléko 1,5 % 
  • 150 g Horeca Select Majonéza
  • 30 g ančovičky 
  • 40 g hořčice dijonská, francouzská
  • 30 g Horeca Select Parmazán, Parmigiano reggiano, 24 měs. 
  • 25 g česnek čerstvý český
  • 1 g Horeca Select Pepř černý, celý
  • 2 g sůl kamenná
  • 5 g Worchester

Cena za jednu porci: 34,90 Kč

Postup:

1. Připravíme si oloupaný česnek a nastrouhaný parmazán. Do vyšší nádoby nalijeme olivový olej, přidáme majonézu, worchesterovou omáčku, ančovičky, dijonskou hořčici, nastrouhaný parmazán a plátky česneku. 

2. Vše důkladně rozmixujeme ponorným mixérem do hladké konzistence. Hotový dresink dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.

3. Římský salát rozebereme na listy, seřízneme konce řapíků a každý pečlivě omyjeme. Italskou slaninu nakrájíme na tenké plátky, které položíme na pečicí papír a v troubě upečeme při 175 °C dokřupava.

4. Parmazán nakrájíme na hoblinky. Bílé pečivo nakrájíme na kostky, vložíme do pekáče s pečicím papírem a v troubě pečeme na 160 °C dozlatova. Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme.

5. Při servírování opatrně promícháme v misce listy salátu s dresinkem a pak je teprve naaranžujeme na talíř.

6. Jednotlivé listy prokládáme hoblinami parmazánu, plátky upečené slaniny, ančovičkami a na výseče nakrájeným vejcem.

7. Naservírovaný salát posypeme krutony z bílého pečiva.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvá zelenina

Čerstvá zelenina