Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Salát s ovocem a mečounem

Salát s ovocem a mečounem

Počet porcí: 4
Obtížnost: ★★★☆☆
Čas přípravy: 50 minut

Ingredience:

 
  • 360 g mečouna 
  • 1 malý ananas
  • 1 mango
  • 4 polévkové lžíce cukru
  • 4 polévkové lžíce másla
  • ½ chilli papričky
  • 150 ml bílého vína
  • salát dubáček
  • salát radicchio
  • 6 polévkových lžic olivového oleje
  • 2 polévkové lžíce bílého vinného octa
  • 1 čajová lžička medu
  • sůl, pepř

Postup:

1. Mečouna nakrájíme na 8 stejných medailonků, ochutíme je solí a pepřem a opékáme z každé strany 2 minuty. Z ananasu odkrojíme 16 tenkých plátků, z manga 8. V pánvi rozpustíme 2 lžíce másla a 2 lžíce cukru, vložíme plátky ovoce a necháme je zkaramelizovat.

2. Rybu a ovoce osušíme na papírové utěrce.

3. Zbylý ananas i mango použijeme na čatní – ovoce nakrájíme na drobné kousky a zkaramelizujeme je ve směsi zbylého másla a cukru. Přidáme bílé víno, chilli, špetku soli a pepře a krátce povaříme. Salátové listy omyjeme, osušíme a natrháme na větší kusy. Z olivového oleje, octa, medu a soli připravíme zálivku a vložíme do ní listy salátu. Na talíř rozložíme plátky ananasu a na ně naaranžujeme ochucené salátové listy.

4. Medailonky z mečouna a plátky manga střídavě napícháme na špíz, položíme na talíř a vše doplníme ovocným čatní.


Postup krok za krokem:

Salát s ovocem a mečounem

Mečouna nakrájíme na 8 stejných medailonků, ochutíme je solí a pepřem a opékáme z každé strany 2 minuty. Z ananasu odkrojíme 16 tenkých plátků, z manga 8. V pánvi rozpustíme 2 lžíce másla a 2 lžíce cukru, vložíme plátky ovoce a necháme je zkaramelizovat.


Salát s ovocem a mečounem

Rybu a ovoce osušíme na papírové utěrce.

Salát s ovocem a mečounem

Zbylý ananas i mango použijeme na čatní – ovoce nakrájíme na drobné kousky a zkaramelizujeme je ve směsi zbylého másla a cukru. Přidáme bílé víno, chilli, špetku soli a pepře a krátce povaříme. Salátové listy omyjeme, osušíme a natrháme na větší kusy. Z olivového oleje, octa, medu a soli připravíme zálivku a vložíme do ní listy salátu. Na talíř rozložíme plátky ananasu a na ně naaranžujeme ochucené salátové listy.

Salát s ovocem a mečounem

Medailonky z mečouna a plátky manga střídavě napícháme na špíz, položíme na talíř a vše doplníme ovocným čatní.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvé ovoce

Čerstvé ovoce