Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Salát s rajčaty a opečeným chlebem

Salát s rajčaty

Počet porcí: 4
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 15 minut

Ingredience:

 
  • 12 rajčat
  • 600 g žitného chleba
  • 2 červené cibule
  • 2 stroužky česneku
  • bazalka
  • 16 polévkových lžic olivového oleje do zálivky
  • olivový olej na smažení
  • 4 polévkové lžíce červeného vinného octa
  • 4 polévkové lžíce třtinového cukru
  • sůl, pepř

Postup:

1. Z chleba odkrojíme kůrku, nakrájíme ho na větší kusy a opečeme na olivovém oleji.

2. Rajčata nakrájíme nahrubo, promícháme je s chlebem a přidáme nasekanou cibuli, česnek a bazalku.

3. V misce důkladně promícháme olivový olej s octem a cukrem. Hotovou zálivku nalijeme na salát a podle chuti vše osolíme a opepříme.

4. Před podáváním necháme salát krátce odležet, aby se všechny chutě propojily.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Více o zelenině

Čerstvá zelenina