Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Salát z červené čekanky

Salát z čekanky

Počet porcí: 2
Obtížnost: ★☆☆☆☆
Čas přípravy: 15 minut

Ingredience:

 
  • 2 hlávky červené čekanky
  • 1 jablko
  • 75 g vlašských ořechů
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 lžíce bílého vinného octa
  • sůl, pepř

Postup:

1. Radicchio zbavte košťálu a tuhého středu.

2. Rozdělte jej na listy, dobře properte a osušte.

3. Poté natrhejte nebo nakrájejte na sousta.

4. Jablko zbavte jádřince a nakrájejte na tenké plátky.

5. V misce s metličkou vyšlehejte zálivku z octa a olivového oleje.

6. Dochuťte solí a pepřem.

7. V míse promíchejte radicchio, jablko a ořechy.

8. Zalijte zálivkou a dobře promíchejte.


Tip: Čekanka je výborná i zprudka grilovaná. Očištěné hlávky podélně rozkrojte, potřete olejem a zprudka ogrilujte na straně řezu. Poté nakrájejte a postupujte stejně jako v receptu.



Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvá zelenina

Čerstvá zelenina