Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Čokoládové fondanty s mangem

Čokoládové fondanty s mangem

Počet porcí: 6
Obtížnost: ★★★☆☆
Čas přípravy: 50 minut

Ingredience:

 
  • 150 g kvalitní tmavé čokolády
  • 150 g másla
  • 5 vajec
  • 150 g krupicového cukru
  • dřeň z 1 vanilkové tobolky
  • 75 g mouky
  • máslo a cukr na potření

Salát z manga:

 
  • 2 manga
  • 4 polévkové lžíce cukru
  • 150 ml bílého vína
  • 2 cl marakujového likéru
  • 1 vanilková tobolka
  • šťáva a kůra z 1 limety

Postup:

1. Tmavou čokoládu nasekáme nožem nahrubo.

2. Ve vodní lázni ji rozpustíme společně s máslem nakrájeným na kousky.

3. Z vajec, cukru a vanilkové dřeně ušleháme pěnu.

4. Rozpuštěnou čokoládu vmícháme do pěny.

5. Do směsi po částech přidáme mouku a důkladně promícháme, aby vzniklo hladké tekuté těsto bez hrudek.

6. Keramické misky vymažeme máslem a vysypeme cukrem. Poté je naplníme čokoládovým těstem zhruba do dvou třetin a vložíme na několik minut do mrazničky.

7. Misky postavíme na gril (při přípravě moučníku v troubě ji nejprve rozpálíme na 200 °C) a pečeme asi 12 minut.

8. Po upečení necháme fondanty 2 minuty odležet a poté je vyjmeme z forem.

9. Mango oloupeme a dužinu nakrájíme na kostičky. Do pánve nasypeme cukr a necháme jej zkaramelizovat.

10. Přilijeme bílé víno i marakujový likér a přidáme celou vanilkovou tobolku. Směs necháme několik minut provařit.

11. Vsypeme kostičky manga, krátce provaříme a na závěr ochutíme limetkovou šťávou a kůrou. Podáváme společně s horkým fondantem.


Postup krok za krokem:

Čokoládové fondanty s mangem - krok 1

Tmavou čokoládu nasekáme nožem nahrubo.

Čokoládové fondanty s mangem - krok 2

Ve vodní lázni ji rozpustíme společně s máslem nakrájeným na kousky.

Čokoládové fondanty s mangem - krok 3

Z vajec, cukru a vanilkové dřeně ušleháme pěnu.

Čokoládové fondanty s mangem - krok 4

Rozpuštěnou čokoládu vmícháme do pěny.

Čokoládové fondanty s mangem - krok 5

Do směsi po částech přidáme mouku a důkladně promícháme, aby vzniklo hladké tekuté těsto bez hrudek.

Čokoládové fondanty s mangem - krok 6

Keramické misky vymažeme máslem a vysypeme cukrem. Poté je naplníme čokoládovým těstem zhruba do dvou třetin a vložíme na několik minut do mrazničky.

Čokoládové fondanty s mangem - krok 7

Misky postavíme na gril (při přípravě moučníku v troubě ji nejprve rozpálíme na 200 °C) a pečeme asi 12 minut.

Čokoládové fondanty s mangem - krok 8

Po upečení necháme fondanty 2 minuty odležet a poté je vyjmeme z forem.

Čokoládové fondanty s mangem - krok 9

Mango oloupeme a dužinu nakrájíme na kostičky. Do pánve nasypeme cukr a necháme jej zkaramelizovat.

Čokoládové fondanty s mangem - krok 10

Přilijeme bílé víno i marakujový likér a přidáme celou vanilkovou tobolku. Směs necháme několik minut provařit.

Čokoládové fondanty s mangem - krok 11

Vsypeme kostičky manga, krátce provaříme a na závěr ochutíme limetkovou šťávou a kůrou. Podáváme společně s horkým fondantem.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvé ovoce

Čerstvé ovoce