Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Čokoládový fondán

Čokoládový fondant

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★★★★☆
Čas přípravy: 2,5 hodiny

Ingredience:

 
  • 200 g hladké mouky
  • 200 g másla
  • 200 g kvalitní tmavé čokolády
  • 200 g cukru
  • 4 vejce
  • 4 žloutky
  • 50 g rozpuštěného másla
  • kakaový prášek na vysypání formiček
  • vanilková zmrzlina
  • čerstvá máta

Postup:

1. Formičky vytřeme rozpuštěným máslem a poté je uložíme do chladničky či mrazáku.

2. Po vyjmutí přidáme další vrstvu rozpuštěného másla a následně formičky důkladně vysypeme kakaovým práškem tak, aby máslo zcela zakryl.

3. Čokoládu s máslem rozpustíme ve vodní lázni, odstavíme a směs vymícháme dohladka.

4. V samostatné misce rozšleháme vejce, žloutky a cukr. Mouku pomalu prosijeme do připravené směsi a vymícháme hladké těsto.

5. Poté postupně přiléváme rozpuštěnou čokoládu a směs průběžně a důkladně šleháme, dokud se všechny ingredience zcela nespojí.

6. Těsto rozdělíme do formiček a necháme je vychladit min. 20 minut (ideálně do druhého dne).

7. Troubu předehřejeme na 180 °C. Misky s fondánem rozložíme na plech a pečeme cca 10–12 minut, dokud se na povrchu nevytvoří křupavá krusta a okraje se nezačnou odlepovat od stěn.

8. Moučník vyjmeme z trouby a necháme 5 minut odpočinout. Jemným krouživým pohybem fondán uvolníme ze všech stran i ode dna formy. Umístíme jej do středu talíře, doplníme vanilkovou zmrzlinou, ozdobíme snítkou máty a ihned podáváme.


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvé ovoce

Čerstvé ovoce