Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Crème brulée

Créme Brulée

Počet porcí: 6
Obtížnost: ★★★☆☆
Čas přípravy: 50 minut

Ingredience:

 
  • 250 ml mléka
  • 250 ml šlehačky
  • 4 žloutky
  • 1 vanilkový lusk
  • 3-4 lžíce bílého cukru
  • třtinový cukr

Dále budete potřebovat:

 
  • 6 zapékacích misek na suflé
  • flambovací pistoli

Postup:

1. Nejprve přivedeme k varu mléko společně se smetanou.

2. Příčně rozkrojíme vanilkový lusk, seškrábneme dužinu a společně se zbytkem lusku přidáme do hrnce. Vanilku necháme v mléce se smetanou zhruba 10 minut v odstaveném hrnci, aby se její chuť dostala do směsi.

3. Oddělíme si žloutky a přidáme k nim bílý cukr. Důkladně ušleháme. Poté ke žloutkům přidáme ochucené mléko se smetanou a směs přelijeme přes jemné síto do mísy.

4. Zapékací misky položíme na grilovací mřížku a nalijeme do nich krém. Pak grilovací mřížku vložíme do trouby a pečeme při 100 °C zhruba 40 minut (podle velikosti misek).

5. Krátce před tím, než budeme podávat, posypeme Crème brûlée cukrem. Náš tip: použijte jemný třtinový cukr, který dezertu dodá zajímavou chuť. Můžete použít také moučkový nebo rafinovaný cukr.

6. Po vyjmutí z trouby cukr zkaramelizujeme pomocí flambovací pistole. Nakonec můžeme Crème brûlée dozdobit ovocem či ovocným pyré.



Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvé ovoce

Čerstvé ovoce