Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Crème brulée

Crème brûlée

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★★★☆☆
Čas přípravy: 50 minut

Ingredience:

 
  • 1 000 ml smetany
  • 12 žloutků
  • 80 g cukru
  • 1 vanilkový lusk
  • špetka mleté skořice
  • 20 g hnědého cukru (na posypání)
  • 20 g bílého cukru (na posypání)

Postup:

1. Smetanu přivedeme k varu společně s cukrem, skořicí a rozpůleným vanilkovým luskem.

2. Poté směs odložíme stranou. Po vychladnutí ji scedíme a vrátíme zpět semínka z vanilky. Přidáme žloutky a promícháme.

3. Směs nalijeme do forem a v troubě předehřáté na 100 °C pečeme asi 60 minut.

4. Necháme vychladnout. Poté dezert posypeme smíchaným bílým a hnědým cukrem a krátce zapečeme (případně opálíme flambovací pistolí).


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvé ovoce

Čerstvé ovoce