Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Delice z bílé čokolády s mangovo-jahodovým pyré, želé z červeného vína, kardamomovým Tuille a ovocem glazovaným jablečno-malinovým balsamicem

Delice z bílé čokolády s mangovo-jahodovým pyré, želé z červeného vína, kardamomovým Tuille a ovocem glazovaným jablečno-malinovým balsamicem

Počet porcí: 4
Obtížnost: ★★★★★
Čas přípravy: cca 120 minut

Ingredience:

Delice:

 
  • 200 ml 30% smetany
  • 125 g kvalitní bílé čokolády
  • 1 vejce
  • 1 plátek želatiny

Tuille:

 
  • 75 g cukru krupice
  • 2 bílky
  • 50 g rozpuštěného másla
  • 50 g hladké mouky
  • 2 g mletého kardamomu

Ovoce a želé:

 
  • 100 g manga
  • 100 g jahod
  • 200 g cukru krupice
  • 4 plátky želatiny
  • 50 g ostružin
  • 50 g malin
  • 100 ml červeného vína
  • 100 ml jablečno-malinového balsamika

Postup:

Příprava delice:

1. Nejprve vyšleháme šlehačku (ne však do tuha). Ve vodní lázni vyšleháme vejce do hladké bílé pěny (cca 2 minuty, nesmějí se převařit).

2. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Čokoládu přelijeme do mísy, přidáme třetinu vajec a promícháme. Poté přidáme zbytek vajec a vše spojíme. Nakonec opatrně vmícháme šlehačku.


Příprava Tuilé:

1. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Poté vešleháme máslo, přidáme mouku a kardamom a vše důkladně spojíme. Necháme odležet v chladničce minimálně 4 hodiny, nejlépe přes noc.

2. Směs nanášíme na silikonovou fólii v tenké vrstvě a pečeme v troubě na 180 °C, dokud na povrchu nezhnědne. Poté vyjmeme z trouby a ještě horké vytvarujeme.


Příprava pyré:

1. Dvě jahody a 60 g manga odložíme stranou. Zbylé mango rozmixujeme a propasírujeme přes jemný cedník. Část pyré zahřejeme a rozpustíme v něm želatinu. Směs necháme zchladit a poté ji vmícháme do zbytku pyré. Podle potřeby dosladíme.

2. Stejným způsobem postupujeme i u jahodového pyré.


Příprava želé:

1. Do červeného vína přidáme cukr, přivedeme k varu a zredukujeme asi na polovinu.

2. Poté ve víně rozpustíme želatinu a necháme v chladničce ztuhnout.


Příprava ovoce:

1. Do balsamika přidáme cukr, zredukujeme na polovinu objemu a necháme vychladit na pokojovou teplotu.

2. Maliny, ostružiny, nakrájené mango a jahody ochutíme balsamikovou redukcí a podáváme.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvé ovoce

Čerstvé ovoce