Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Dýňová roláda

Dýňová roláda

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★★★☆☆
Čas přípravy: 60 minut

Ingredience:

 
  • 150 g pečené dýně
  • 225 g cukru
  • 170 g hladké mouky
  • 2,5 g prášku do pečiva
  • 2,5 g jedlé sody
  • 2,5 g mleté skořice
  • 2,5 g mletého hřebíčku
  • 3 vejce
  • 1 g soli

Náplň:

 
  • 225 g čerstvého sýra
  • 225 g moučkového cukru
  • 90 g másla
  • 5 ml vanilkového extraktu

Orientační cena za porci: 12 Kč
Doporučená prodejní cena: 35 Kč

Postup:

1. Vejce s cukrem vyšleháme do pěny a přidáme pečenou dýni rozmixovanou na pyré.

2. Do mouky nasypeme prášek do pečiva, jedlou sodu, skořici, hřebíček a sůl a směs opatrně vmícháme do vaječné pěny.

3. Těsto rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem, uhladíme a pečeme 13–15 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

4. Upečené těsto překlopíme na pečicí papír posypaný moučkovým cukrem. Korpus opatrně svineme a necháme vychladnout.

5. Mezitím vymícháme dohladka čerstvý sýr a máslo. Přidáme moučkový cukr a šleháme tak dlouho, dokud nevznikne lehký a nadýchaný krém. Na závěr přidáme vanilkový extrakt.

6. Po vychladnutí korpus opatrně rozvineme a potřeme krémem. Roládu svineme, zabalíme do potravinové fólie a uložíme ji alespoň na hodinu do chladničky.

7. Před podáváním dezert posypeme moučkovým cukrem.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvá zelenina

Čerstvá zelenina