Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Dýňový koláč

Dýňový koláč

Počet porcí: 8–10
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 90 minut

Ingredience:

Na těsto:

 
  • 200 g hladké mouky
  • 60 g krupicového cukru
  • 100 g másla
  • 2 žloutky
  • citronová kůra

Na náplň:

 
  • 1 máslová dýně
  • 100 g cukru
  • 3 vejce
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • ½ lžičky skořice
  • citronová šťáva

Postup:

1. Na vále promícháme všechny suché ingredience, přidáme nakrájené máslo a žloutky.

2. Rychle vypracujeme hladké těsto a necháme je odpočinout v chladu. Těsto následně vyválíme, vložíme do koláčové formy a propícháme vidličkou.

3. Oloupanou dýni zbavíme semínek a nakrájíme na kousky. Uvaříme je v páře doměkka nebo pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut.

4. Vychladlou dýni následně rozmixujeme, přidáme cukr, vejce, smetanu, skořici a pár kapek citronové šťávy. Směs vyšleháme do hladké konzistence a vlijeme ji do formy s těstem.

5. Dýňový koláč pečeme při 180 °C zhruba 35–40 minut.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvá zelenina

Čerstvá zelenina