Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Flambované broskve na grilu

Flambované broskve na grilu

Počet porcí: 6
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 20 minut

Ingredience:

 
  • 6 broskví
  • 100 g třtinového cukru
  • 6 cl likéru Grand Marnier
  • 1 chemicky neošetřený citron
  • 2 snítky rozmarýnu

Postup:

1. Broskve rozkrojíme na půlky a vyjmeme pecky.

2. Do misky nastrouháme kůru z celého citronu a vymačkáme šťávu z dužiny. Přidáme cukr, rozmarýn a v připravené směsi necháme broskve alespoň 10 minut marinovat.

3. Poté je položíme na hliníkový pekáček (nikoli klasický grilovací tác s otvory) a umístíme na gril, pokrm však můžeme připravit i v pánvi na sporáku.

4. Přibližně po osmi minutách zalijeme broskve odměřenou porcí likéru (nikdy přímo z lahve). Ihned zapálíme a flambujeme, dokud plamen nezhasne.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvé ovoce

Čerstvé ovoce