Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Francouzský toast s medem

Francouzský toast s medem

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 30 minut

Ingredience:

 
  • 900 g toastového chleba či briošky
  • 300 ml smetany (33 %)
  • 300 g másla (na opékání)
  • 100 g vajec
  • 50 g cukru krystal
  • 20 g vanilkového cukru
  • kamenná sůl

Doplňky:

 
  • 100 g moučkového cukru
  • 80 g medu
  • skořice

Postup:

1. Nejprve si připravíme směs na obalení toastů: vejce, cukr krystal, vanilkový cukr, špetku soli a trochu smetany rozšleháme a přelijeme do nádoby.

2. U toastového chleba či nakrájené briošky odkrojíme okraje, plátky chleba nakrájíme na trojúhelníky a na cca 10 sekund je namočíme do připravené směsi.

3. Namočené toasty necháme krátce okapat a poté je opečeme na přepuštěném másle dozlatova. Toasty pečeme pozvolna, abychom nespálili cukr, který obsahují.

4. Dozlatova opečené toasty následně přendáme na pečicí papír a necháme je ještě krátce dopéct v troubě (cca 5 minut na 170 °C).


Servírování:

1. Osmažené a dokřupava upečené toasty posypeme moučkovým či skořicovým cukrem, pokapeme medem a můžeme podávat.



Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvé ovoce

Čerstvé ovoce