Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Jablečné kapsy

Jablečné kapsy

Počet porcí: 4
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 60 minut

Ingredience:

 
  • 1 velké červené jablko
  • 100 ml mléka
  • 250 g marcipánu
  • 100 g rozinek namočených v rumu
  • 75 g sekaných mandlí
  • 75 g cukru
  • 1 balení listového těsta
  • 4 cl Amaretta
  • 1 vanilkový lusk
  • 1 vejce

Postup:

1. Do silnostěnného hrnce nalijeme mléko, přidáme cukr a dřeň z vanilkového lusku a přivedeme k varu.

2. Po malých částech a za stálého míchání postupně přidáváme marcipán a přiléváme Amaretto. Nakonec vmícháme rozinky naložené v rumu.

3. Umyté jablko rozkrojíme na čtyři díly a odstraníme jádřinec. Na pánvi lehce opražíme mandle.

4. Listové těsto rozválíme na dva pláty. Jeden pomyslně rozdělíme na čtyři části, doprostřed každé z nich naklademe polévkovou lžící marcipánovou směs a položíme na ni čtvrtku jablka.

5. Okolí potřeme rozšlehaným bílkem. Vše překryjeme druhým plátem listového těsta a prsty ho důkladně přitlačíme.

6. Nad každým jablkem vykrojíme ostrým nožem kříž a těsto opatrně odkryjeme, aby během pečení mohla unikat vlhkost.

7. Vrchní část těsta potřeme zbylým vejcem a posypeme praženými mandlemi.

8. Rádýlkem rozdělíme těsto na čtyři díly a vložíme do trouby předehřáté na 200 °C. Pečeme dozlatova přibližně 15–20 minut.


Postup krok za krokem:

Jablečné kapsy - krok 1

Do silnostěnného hrnce nalijeme mléko, přidáme cukr a dřeň z vanilkového lusku a přivedeme k varu.

Jablečné kapsy - krok 2

Po malých částech a za stálého míchání postupně přidáváme marcipán a přiléváme Amaretto.

Jablečné kapsy - krok 3

Do vzniklého krému vmícháme rozinky naložené v rumu.

Jablečné kapsy - krok 4

Umyté jablko rozkrojíme na čtyři díly a odstraníme jádřinec. Na pánvi lehce opražíme mandle.

Jablečné kapsy - krok 5

Listové těsto rozválíme na dva pláty. Jeden pomyslně rozdělíme na čtyři části a doprostřed každé z nich naklademe polévkovou lžící marcipánovou směs.

Jablečné kapsy - krok 6

Na směs položíme čtvrtku jablka.

Jablečné kapsy - krok 7

Okolí potřeme rozšlehaným bílkem.

Jablečné kapsy - krok 8

Vše překryjeme druhým plátem listového těsta a prsty ho důkladně přitlačíme.

Jablečné kapsy - krok 9

Nad každým jablkem vykrojíme ostrým nožem kříž a těsto opatrně odkryjeme, aby během pečení mohla unikat vlhkost.

Jablečné kapsy - krok 10

Vrchní část těsta potřeme zbylým vejcem a posypeme praženými mandlemi.

Jablečné kapsy - krok 11
Rádýlkem rozdělíme těsto na čtyři díly a vložíme do trouby předehřáté na 200 °C.
Jablečné kapsy - krok 12
Pečeme dozlatova přibližně 15 – 20 minut.

Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvé ovoce

Čerstvé ovoce