Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Jablečný koláč

Jablečný koláč

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★☆☆☆☆
Čas přípravy: 45 minut

Ingredience:

 
  • 1 200 g jablek
  • 1 citrón
  • 2 polévkové lžíce vanilkového cukru
  • 6 polévkových lžic medu
  • 250 g mandlových hoblin
  • 3 žloutky
  • 3 vejce
  • 200 g zakysané smetany
  • 1 vanilkový lusk
  • cukr moučka (na poprášení)
  • 350 g polohrubé mouky
  • 240 g třtinového cukru
  • 2 čajové lžičky prášku do pečiva
  • 1 čajová lžička jedlé sody
  • 250 g másla
  • Špetka soli

Postup:

1. Smícháme zakysanou smetanu, vejce a žloutky.

2. Po chvíli přidáme semínka z lusku a cukr.

3. Až bude směs napěněná, začneme po kouscích přimíchávat máslo.

4. Směs mícháme tak dlouho, dokud nám nezmizí hrudky z másla.

5. Dále přidáme mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl.

6. Vše opět důkladně promícháme.

7. Jablka rozpůlíme, zbavíme jader a nakrájíme na menší kousky.

8. Citrónovou šťávu a vanilkový cukr smícháme a necháme chvíli odstát.

9. Mezitím si rozprostřeme těsto na máslem vymaštěný plech.

10. Vyskládáme na něj kousky jablek, které posypeme mandlemi.

11. Nakonec vše zalijeme medem a citrónovou šťávou.

12. Pečeme dozlatova v rozehřáté troubě po dobu 45 minut.

13. Teď už si jen připravit kávu nebo čaj a užít si výborný jablečný koláč. Dobrou chuť!




Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvé ovoce

Čerstvé ovoce