Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Jahodové dortíky

Jahodové dortíky

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★★★★☆
Čas přípravy: 130 minut

Ingredience:

 
  • jahody
  • 9 vajec
  • 200 g mouky
  • 290 g cukru
  • mléko
  • máslo
  • vanilkový lusk
  • pomerančový likér
  • třtinový cukr
  • olej

Postup:

1. Nejprve oddělíme ze sedmi vajec žloutek od bílku. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, do kterého vmícháme 165 g cukru.

2. Vaječné žloutky smícháme s olejem. Vaječný sníh opatrně zapracujeme do rozmíchaných žloutků. Pomalu přidáme 165 g mouky.

3. Těsto vylijeme na pečicí papír a pečeme v troubě na 200 °C asi sedm minut, dokud nebude mít zlatavě hnědou barvu.

4. Krém připravíme tak, že mléko a vanilkový lusk zahřejeme k bodu varu. V jiné míse ušleháme dvě vajíčka a 125 g cukru. Pomalu budeme přidávat trochu teplého mléka a 35 g mouky.

5. Směs přimícháme ke zbytku mléka a necháme při mírné teplotě vařit, dokud nezhoustne. Směs nalijeme do mísy, zakryjeme kuchyňskou fólií a necháme vychladnout.

6. Na přípravu sirupu smícháme vodu a třtinový cukr a vaříme je, dokud se cukr zcela nerozpustí. Současně můžeme nakrájet jahody na plátky nebo na srdíčka.

7. Vezmeme upečené těsto, odstraníme pečicí papír a vykrájíme kolečka, použijeme k tomu kovové vykrajovátko nebo skleničku.

8. Pečicí papír položíme na plech a položíme na něj dortové formičky. Na dno formičky položíme upečené těsto. Kolem dokola poklademe plátky jahod.

9. Do krému přidáme máslo a pomerančový likér. Naplníme jej do zdobicího sáčku a krémem zakryjeme těsto. Navrch poklademe další jahodové plátky, přidáme krém a přiklopíme dalším kolečkem z těsta. Potřeme jej cukrovým sirupem a dortovou formičku až nahoru naplníme krémem.

10. Dezert vyjmeme z dortové formičky a dozdobíme podle chuti, například marcipánem.



Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvé ovoce

Čerstvé ovoce