Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Košíčky s krémem a jahodami

Košíčky s krémem a jahodami

Počet porcí: cca 20 ks
Obtížnost: ★★★☆☆
Čas přípravy: 2 hodiny

Ingredience:

Těsto:

 
  • 600 g hladké mouky
  • 400 g másla
  • 200 g moučkového cukru
  • 4 žloutky
  • 1 balení vanilkového cukru

Ingredience:

 
  • 750 g jahod
  • 400 g tvarohu
  • 250 g moučkového cukru
  • 6 žloutků
  • 2 balení vanilkového cukru
  • šlehačka
  • lístky máty

Postup:

Příprava těsta:

1. Mouku, moučkový a vanilkový cukr a špetku soli promícháme v míse. Přidáme žloutky a studené máslo nakrájené na kostky.

2. Těsto hněteme tak dlouho, dokud nevytvoří celistvou hmotu bez žmolků. Poté je zabalíme do potravinové fólie a před dalším zpracováním je necháme odležet v chladničce alespoň 1 hodinu, ideálně přes noc.

3. Troubu rozehřejeme na 170 °C. Vychlazené těsto vyválíme na zhruba 1 cm silný plát, z nějž vykrájíme kolečka o něco větší, než jsou formičky.

4. Těsto do nich důkladně vtiskneme a následně pečeme v troubě asi 20 minut, dokud těsto nezezlátne. Po upečení košíčky vyklopíme a necháme zchladnout.


Příprava náplně a dohotovení košíčků

1. Žloutky vyšleháme ve vodní lázni do pěny společně s moučkovým a vanilkovým cukrem. Vlažnou směs poté pečlivě zašleháme do tvarohu.

2. Hladký krém vložíme do cukrářského sáčku a přiměřeným množstvím naplníme košíčky. Na každý košíček naaranžujeme kousky jahod, můžeme přidat šlehačku a ozdobíme lístkem máty.


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvé ovoce

Čerstvé ovoce