Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Ovocný sabayon

Ovocný sabayon

Počet porcí: 4
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 15 minut

Ingredience:

 
  • ovoce podle chuti – například jahody, ostružiny, borůvky, maliny
  • vaječný žloutek
  • bílý cukr
  • moučkový cukr
  • smetana
  • šampaňské nebo perlivé víno
  • flambovací pistole

Postup:

1. Umyjeme ovoce. V případě potřeby jej rozkrájíme na menší kousky.

2. Kovovou mísu dáme na středně ohřátou plotýnku, přidáme vaječné žloutky a cukr a vše ušleháme. Směs se nesmí ohřát na více než 75 stupňů, jinak vajíčka zhoustnou.

3. Vmícháme trošku šampaňského. Na talířky mezitím ozdobně naaranžujeme ovoce.

4. Poté do vaječné směsi opatrně vmícháme šlehačku a dezert dáme na talíř.

5. Dezert posypeme moučkovým cukrem, který pomocí flambovací pistole necháme zkaramelizovat.



Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvé ovoce

Čerstvé ovoce