Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Pečené wafle s jahodami, šlehačkou a nastrouhanou čokoládou

Pečené wafle s jahodami, šlehačkou a nastrouhanou čokoládou

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 3 hodiny

Ingredience:

Těsto na wafle:

 
  • 850 ml mléka (1,5 %)
  • 500 g hladké mouky
  • 170 g másla (82 %)
  • 170 g vajec
  • 150 ml oleje (na osmažení)
  • 125 g cukru krupice
  • 50 ml tuzemáku
  • 17 g kypřícího prášku do pečiva
  • 0,5 g kamenné soli

Doplňky:

 
  • 750 g čerstvých jahod
  • 300 ml smetany (33 %)
  • 100 g čokolády (72 %)
  • 30 g moučkového cukru
  • 0,2 g čerstvého vanilkového lusku

Postup:

Příprava těsta a pečení:

1. V míse či kotlíku univerzálního stroje smícháme všechny sypké ingredience, přidáme máslo, vejce a mléko a vymícháme hladké, hustě tekoucí těsto, které necháme cca 2 hodiny odstát.

2. Spodní část nahřátého waflovače (cca na 180 °C) potřeme malým množstvím oleje, naběračkou nalijeme dávku těsta, rovnoměrně ho rozprostřeme, přiklopíme vrchní desku waflovače a pečeme asi 4 minuty. Poté vrchní část odlopíme.

3. Je-li wafle zbarvena dozlatova, přeložíme ji na gastronádobu a proces opakujeme.


Příprava doplňků:

1. Omyté jahody necháme okapat a následně je rozložíme vedle sebe na papírovou utěrku. Před servírováním dle potřeby odkrojíme zelenou část a jahodu podélně rozkrájíme na čtvrtiny.

2. Smetanu vychlazenou na 6 °C vyšleháme ručním šlehačem nebo v univerzálním stroji metlou do pevné konzistence.

3. Naměklou čokoládu nastrouháme na hrubém struhadle. Do cukřenky nasypeme moučkový cukr, přidáme naříznutý vanilkový lusk a necháme v cukru rozvonět.


Servírování:

1. Na talíř přeložíme upečenou wafli. Na pravou stranu wafle naaranžujeme čtvrtiny čerstvých jahod, které pocukrujeme včetně wafle moučkovým cukrem s vanilkovým luskem.

2. Pevnou šlehačku přeložíme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a ozdobně ji naneseme na jahody. Wafli doplníme sypanou strouhanou čokoládou.


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvé ovoce

Čerstvé ovoce