Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Pekanový páj

Pekanový páj

Počet porcí: 8-12
Obtížnost: ★★★☆☆
Čas přípravy: 80 minut

Ingredience:

Na těsto:

 
  • 400 g hladké mouky
  • 100 g másla
  • 100 g sádla
  • ½ kávové lžičky soli
  • 450 ml studené vody

Na náplň:

 
  • 500 g pekanových ořechů
  • 400 g třtinového cukru
  • 300 ml světlého kukuřičného sirupu
  • 100 g rozpuštěného másla
  • 5 velkých vajec
  • ¼ kávové lžičky soli
  • 1 vanilkový lusk

Postup:

1. Mouku smícháme se solí, přidáme máslo a sádlo a poté po lžících přiléváme vychlazenou vodu. Ze surovin vypracujeme těsto, které poté necháme odpočinout v chladničce.

2. Máslo, sirup, hnědý cukr, sůl a dřeň z vanilkového lusku pečlivě promícháme v míse.

3. Rozšleháme jedno vejce a vmícháme je ke sladké směsi. Stejným způsobem postupujeme i s ostatními vejci.

4. Odpočinuté těsto rozválíme, vložíme do koláčové formy, odkrojíme přesahující okraje a předpečeme zhruba 5 minut v troubě předehřáté na 170 °C.

5. Korpus vyjmeme z trouby, necháme zchladnout a vlijeme na něj připravenou náplň. Rovnoměrně ji rozetřeme a pokryjeme pekanovými ořechy.

6. Pečeme přibližně 20 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Následně formu přikryjeme alobalem a pečeme dalších 20–30 minut.

7. Koláč necháme zcela vychladnout, opatrně ho nakrájíme a podáváme s neslazenou šlehačkou nebo kopečkem vanilkové zmrzliny.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvé ovoce

Čerstvé ovoce