Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Sádlenky

Sádlenky

Počet porcí: cca 75 kusů
Obtížnost: ★★★☆☆
Čas přípravy: 60 minut

Ingredience:

 
  • 150 g výběrové hladké mouky
  • 100 g moučkového cukru
  • 100 g škvařeného vepřového sádla
  • 30 g kakaa
  • 30 g citronu (na kůru)
  • 30 g mandlí (hranolky)

Na posypání:

 
  • 50 g moučkového cukru
  • vanilkový lusk

Postup:

Příprava těsta:

1. Na vál prosijeme hladkou mouku, ve středu uděláme důlek, do kterého vložíme kousky vláčného škvařeného sádla a přidáme prosátý moučkový cukr a kakao. Nakonec na povrch nastrouháme kůru z omytého citronu.

2. Připravené suroviny zpracujeme ve vláčné těsto, z něhož vytvarujeme váleček.

3. Váleček zabalíme do potravinové fólie a uložíme do chladničky. Těsto se musí odležet, proto je zpracováváme nejdříve druhý den.


Tvarování a pečení:

1. Těsto zpracováváme postupně, aby se zbytečně nezahřívalo na pracovní desce.

2. Každou část těsta vytvarujeme do válečku, který si rozdělíme na malé dílky o váze asi 20 g, z nichž následně vytvarujeme kuličky. Do každé kuličky zapíchneme hranolek mandle.

3. Kuličky rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme na 165 °C (klasickým suchým teplem s vypnutým horkovzduchem), dokud kuličky nejsou na spodní straně upečené.


Podávání:

1. Cukroví posypeme moučkovým cukrem a případně i prázdnými vanilkovými lusky, které nám zbyly z přípravy jiného těsta.

2. Hotové sádlenky můžeme uchovat v uzavřené krabičce (v jedné vrstvě) po dobu 2 týdnů.


Poznámka: Další recepty naleznete v knize Kulinářská inspirace, jejímž autorem je šéfkuchař MAKRO Petr Stádník. Kuchařka je v prodeji exkluzivně na pobočkách MAKRO.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvé ovoce

Čerstvé ovoce