Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Studená jahodová polévka

Jahodová polévka

Počet porcí: 4
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 45 minut

Ingredience:

 
  • 500 g jahod na polévku
  • 200 g plnotučného jogurtu
  • 100 ml červeného portského vína
  • 50 g cukru (podle chuti jahod)
  • 2 polévkové lžíce ovesných vloček
  • 1 polévková lžíce medu
  • 1 čajová lžička třtinového cukru
  • 8 větších jahod (do vína)
  • špetka skořice

Postup:

1. Jahody na polévku očistíme od lístků, omyjeme, rozmixujeme a přidáme cukr podle chuti.

2. Jogurt s medem smícháme, dáme do zmrzlinovače a vymícháme zmrzlinu.

3. Větší jahody očistíme, nakrájíme na čtvrtky a přidáme k nim dohusta zredukované portské víno.

4. Ovesné vločky upečeme s hnědým cukrem a skořicí dozlatova.

5. Studené müsli poté položíme do středu talíře, na ně dáme kopeček zmrzliny a kolem poklademe jahody v portském víně. Na závěr na talíř nalijeme vychlazenou jahodovou polévku.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvé ovoce

Čerstvé ovoce