Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Velikonoční beránek

Velikonoční beránek

Počet porcí: 5-10
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 60 minut

Ingredience:

 
  • 300 g polohrubé mouky
  • 250 g cukru krupice
  • 5 ks žloutků
  • 5 ks bílků
  • 2 celá vejce
  • 20 g vanilkového cukru
  • 1 citron na šťávu
  • citronová kůra
  • máslo na vymazání formy
  • moučkový cukr na posypání
  • 2 ks rozinek (na oči)

Postup:

1. Cukr, celá vejce, žloutky a vanilkový cukr utřete do pěny. Poté pomalu přidejte citronovou šťávu, citronovou kůru a mouku. Důkladně promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.

2. Ze všech pěti bílků vyšlehejte tuhý sníh a opatrně vmíchejte do těsta.

3. Formu na beránka vymažte máslem a pečlivě vysypte polohrubou moukou. Těsto vlijte do vymazané formy pár milimetrů pod okraj, aby Vám nevyběhl, a formu vložte do trouby předehřáté na 200 °C (u horkovzdušné na 180 °C).

4. Beránka pečte zhruba 40 minut, těsto se Vám krásně rozvoní. O tom, zda je dobře upečený, se přesvědčíte pomocí špejle - pokud ji vytáhnete čistou, těsto je hotové.

5. Formu vyjměte z trouby a ještě horkou zabalte do vlhké utěrky. Beránka vyklopte až poté, co zcela vychladne, předejdete tak jeho poškození.

6. Na závěr beránka zasypte moučkovým cukrem a z rozinek mu udělejte oči.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvé ovoce

Čerstvé ovoce