Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Smažené cuketové květy s míchaným salátem

Smažené cuketové květy s míchaným salátem

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★★★☆☆
Čas přípravy: 45 minut

Ingredience:

Cuketa a salát:

 
  • 600 g cuketových květů
  • 400 g salátu Misticanza

Náplň do květů:

 
  • 600 g ricotty
  • 20 g čerstvé listové petržele
  • 3 g kamenné soli

Emulze na salát:

 
  • 300 ml extra panenského olivového oleje
  • 100 ml bílého vinného octa
  • 150 g rajčat
  • 50 g červené cibule
  • 20 g čerstvé listové petržele
  • 10 g cukru krupice
  • 5 g piniových oříšků
  • 5 g kamenné soli

Těstíčko:

 
  • 350 ml oleje (na smažení)
  • 300 ml perlivé vody
  • 150 g hladké mouky
  • 100 g ledu
  • 50 g vajec
  • 5 g kamenné soli

Doplňky:

 
  • 300 g zelené cukety
  • 300 g citronu

Postup:

Příprava náplně do květů:

1. Otrhané lístky petržele opláchneme ve studené vodě, osušíme a nakrájíme na nudličky.

2. V misce krátce promícháme riccotu s nudličkami petržele a ochutíme ji solí.


Příprava těstíčka:

1. V misce rozšleháme vejce se solí, přisypeme hladkou mouku a vymícháme husté těstíčko, do kterého zašleháme studenou perlivou vodu s ledem.

Poznámka: Těstíčko musí být lehce tekoucí, aby ho na květech zůstala jen tenká vrstva.


Příprava emulze:

1. Nejdříve spaříme rajčata a oloupeme je. Do vroucí vody na pár vteřin vložíme na špičce nakrojená rajčata a poté je přeložíme do studené vody s ledem. Z oloupaných rajčat vykrojíme jádřinec a výseče nakrájíme na pravidelné kostičky.

2. Oloupanou červenou cibuli nakrájíme nadrobno. Listovou petržel omyjeme a otrhané lístky nakrájíme na nudličky. Piniové oříšky vložíme na pekáč s pečicím papírem a pečeme je v předehřáté troubě na 165 °C do lehce nahnědlé barvy. V půběhu pečení je občas zamícháme.

3. Do misky vložíme olivový olej, cukr, sůl, vinný ocet a meličkou vymícháme emulzi, do které těsně před servírováním vložíme nakrájené suroviny.


Plnění a smažení květů:

1. Ochucenou náplní do květů naplníme cukrářský sáček a květy naplníme asi do poloviny.

2. Olej na smažení nahřejeme na 165 °C. Postupně obalujeme celé naplněné květy v těstíčku a ihned je noříme do předehřátého oleje. V průběhu smažení květy obracíme. Usmažené květy necháme okapat na papírové kuchyňské utěrce.


Příprava salátu a doplňků:

1. Salát trhaných lístků Misticanza propláchneme ve studené vodě a pomocí odstředivky odstraníme přebytečnou vodu.

2. Omytý citron překrojíme na poloviny, překrojenou stranou ho položíme na pánev a necháme lehce zkaramelizovat. Takto upravený citron použijeme jako doplněk při servírování.

3. Omytou cuketu nakrájíme na hrubší kousky o velikosti cca 2 cm, které opečeme dozlatova na suché pánvi.


Servírování:

1. V misce krátce promícháme lístky salátků a opečené kousky cukety s emulzí a ihned je přeložíme na talíř. Osmažené cuketové květy naaranžujeme k pravé straně talíře.


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvá zelenina

Čerstvá zelenina