Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Grilovaný kuřecí steak s hummusem a salátem tabouleh

Kuřecí Steak

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★★★☆☆
Čas přípravy: 1 h 30 min

Ingredience:

Steak:

 
  • 1 500 g Kuřecí vrchní stehenní plátek s kůží
  • 100 g Olej olivový extra panenský
  • 3 g Sůl mořská, vločková

Hummus:

 
  • 500 g Cizrna
  • 100 g Sezamová pasta Tahin
  • 75 g Citron (na šťávu)
  • 20 g Česnek čerstvý
  • 50 g Olej olivový extra panenský
  • 1 g Horeca Select Pepř černý, celý
  • 10 g Sůl kamenná

Salát Tabouleh:

 
  • 250 g Bulgur
  • 400 g Zeleninový vývar, vlastní výroba
  • 40 g Olej olivový extra panenský
  • 50 g Citron (na šťávu)
  • 300 g Horeca Select Petržel listová
  • 400 g Zeleninový vývar, vlastní výroba
  • 500 g Rajčata čerstvá
  • 50 g Cibule červená
  • 30 g Horeca Select Máta čerstvá

Doplňky:

 
  • 300 g Citron

Cena za jednu porci: 38,50 Kč

Postup:

Příprava steaku:

1. Kuřecí steaky si rozložíme na gastronádobu s papírovou utěrkou a necháme je „vydýchat“. Těsně před sevírováním je potřeme olivovým olejem a opečeme je kůží dolů dokřupava. Poté je obrátíme a ještě krátce opečeme. Steak nesmí být vysušený. Po opečení steaky osolíme vločkovou solí, znovu pokapeme olivovým olejem a servírujeme.


Příprava hummusu:

1. Cizrnu přebereme, propláchneme a zatopíme vodou. Namočením cizrny zkrátíme dobu vaření. Následně cizrnu vaříme doměkka. Po zavaření se z cizrny uvolní bílkoviny a na povrchu vytvoří pěnu, kterou naběračkou sbíráme, neboť ovlivní celkovou chuť cizrny. Po uvaření si malou mističku cizrny dáme stranou a použijeme ji na dekoraci servírovaných pokrmů. Zbylou cizrnu pak přeložíme do nádoby, přidáme překrájený česnek, sůl, pastu Tahin, olej, čerstvě mletý pepř a citronovou šťávu. Vše vymixujeme do hladké konzistence.


Příprava bulguru:

1. Ochucený zeleninový vývar s olivovým olejem přivedeme k varu, přidáme bulgur a asi 2 minuty vaříme. Poté nádobu s bulgurem odstraníme z příkonu tepla, přiklopíme poklicí a necháme asi 30 minut pařit. Následně bulgur promícháme dvouzubou masovou vidličkou a necháme zchladnout.


Příprava salátu Tabouleh:

1. Nejdříve si spaříme rajčata ve vroucí vodě, ihned je přeložíme do ledové vody a celá oloupeme. Oloupaná rajčata překrájíme na čtvrtiny, vykrojíme jadřinec a výseče nakrájíme na pravidelné kostičky 5 mm velké. Omytou petržel a mátu osušíme, otrháme lístky a ty nakrájíme ostrým nožem na jemné nudličky. Oloupanou červenou cibuli nakrájíme na pravidelné kostičky 2 mm velké. Do mísy vložíme bulgur, kostičky rajčat, nudličky petržele a máty, sůl a vše lehce a krátce promícháme.


Příprava citronu:

1. Omyté citrony překrojíme na poloviny a opečeme je na pečicím papíru. Při servírováním je přiložíme k pokrmu.


Servírování:

1. Na talíř k levé straně rozetřeme hummus, který pokapeme olivovým olejem. K pravé straně na hummus přeložíme Tabouleh. Dokřupava opečené steaky naaranžujeme na Tabouleh. Uvařenou cizrnou a opečeným citronem doplníme celý pokrm.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Maso a drůbež

Maso a drůbež