Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Kachní prsa s tymiánem

Kachní prsa s tymiánem

Počet porcí: 4
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 20 minut

Ingredience:

 
  • 4 ks kachních prsou
  • tymián
  • rozmarýn
  • pepř
  • jemná mořská sůl

Postup:

1. Nejprve kachní prsa omyjeme pod studenou vodou a vysušíme papírovou kuchyňskou utěrkou. Pak položíme maso na prkénko a kůži nařízneme křížem, aby se později nesmrštila.

2. Maso osmažíme nejdříve na straně s kůží (asi 5 minut), potom jej otočíme a smažíme dalších 5 minut z druhé strany.

3. Podle chuti maso osolíme jemnou mořskou solí a opepříme čerstvě mletým pepřem. Pak dáme maso do trouby a pečeme 10 minut při teplotě 180 °C.

4. Než budeme maso servírovat, zabalíme je do alobalu. Náš tip: položte na maso snítku tymiánu nebo rozmarýnu. Nechte maso odpočívat 4-5 minut při pokojové teplotě. Šťáva se tak rozprostře do celého masa a maso získá křehkost.

5. Nyní můžeme maso nakrájet na 1 cm široké plátky. Pokud má maso světle červenou barvu, je správně usmažené. Pečená kachní prsa doporučujeme podávat s lahodnou pomerančovou omáčkou. Jako přílohu servírujeme zapečené brambory.



Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Maso a drůbež

Maso a drůbež