Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Kachní prsíčko s kaštany, kapustou a pomerančovou omáčkou

Kachní prsíčko s kaštany, kapustou a pomerančovou omáčkou

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★★★☆☆
Čas přípravy: 90 minut

Ingredience:

Kachní prsa:

 
  • 5 ks kachních prsou s kůží
  • sůl

Jedlé kaštany:

 
  • 100 g jedlých kaštanů
  • 40 g cukru
  • voda, sůl, pepř

Bruselská kapusta:

 
  • 200 g bruselské kapusty
  • 40 g másla
  • sůl, pepř

Pomerančová omáčka:

 
  • 100 ml silného kachního vývaru
  • 100 ml demi glace
  • 100 ml pomerančového džusu
  • 100 ml likéru Grand Marnier
  • hrst spařených brusinek

Postup:

1. Kachní prsa očistíme a z obou stran osolíme. Poté je vložíme na rozehřátou pánev kůží dolů, opečeme dorůžova a necháme minutku odpočinout.

2. Cukr se lžičkou vody necháme lehce zkaramelizovat. Přidáme upečené a oloupané kaštany, lžičku vody a podle chuti sůl a pepř. Vše zlehka povaříme.

3. Kapusty očistíme a u spodní části nařízneme do křížku. Spaříme je ve vroucí vodě, poté je rozpůlíme a prohřejeme na másle. Na závěr podle chuti osolíme a opepříme.

4. Tekuté suroviny, tj. kachní vývar, demi-glace, pomerančový džus a likér smícháme, přivedeme k varu a svaříme na požadovanou konzistenci. Poté směs scedíme a na závěr přidáme brusinky.


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Maso a drůbež

Maso a drůbež