Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Krocaní steak s bylinkovým kuskusem a rebarborovo-jahodovým chutnay

Krocaní steak s bylinkovým kuskusem a rebarborovo-jahodovým chutnay

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★★★☆☆
Čas přípravy: 60 minut

Ingredience:

Maso:

 
  • 2 000 g chlazených krocaních prsou
  • 100 ml extra panenského olivového oleje
  • 100 g másla (82 %)
  • 10 g šupinaté soli

Chutney:

 
  • 800 g čerstvých jahod
  • 500 g čerstvé rebarbory
  • 200 g světlého třtinového cukru
  • 150 g bílé cibule
  • 50 ml extra panenského olivového oleje
  • 5 g kamenné soli
  • 1 g celé skořice
  • 0,2 g hřebíčku
  • 0,2 g celého koriandru

Bylinkový kuskus:

 
  • 1000 ml zeleninového vývaru
  • 650 g kuskusu
  • 30 ml extra panenského olivového oleje
  • 30 g čerstvé listové petržele
  • 10 g kamenné soli

Doplněk:

 
  • 10 g zelené bylinky shisso (perila)

Postup:

Příprava kuskusu:

1. Zeleninový vývar společně s olivovým olejem přivedeme k varu. Poté do něj vmícháme kuskus, přikryjeme poklicí a necháme 15 minut pařit.

2. Kuskus odkryjeme a vidličkou důkladně rozmícháme, aby nebyl slepený. Před servírováním kuskus regenerujeme.


Příprava masa:

1. Z krocaních prsou nakrájíme přes vlákno steaky o hmotnosti 200 g. Steaky opečeme na dobře nahřáté pánvi s malým množstvím olivového oleje ze všech stran dozlatova.

2. Poté steak přeložíme do gastronádoby, ochutíme a pečeme na 150 °C asi 5 minut na stupeň propečenosti medium.

3. Poté steak vyjmeme, přelijeme rozpuštěným máslem, ochutíme šupinatou solí a necháme asi 4 minuty odležet v holdomatu při teplotě 60 °C.


Příprava chutney:

1. Rebarboru oloupeme, omyjeme a nakrájíme na špalíky o délce 2 cm.

2. Jahody osprchujeme, odřízneme zelené konce a podélně je nakrájíme na čtvrtiny.

3. Oloupanou bílou cibuli nakrájíme nahrubo a orestujeme ji i s kořením na olivovém oleji dosklovata. Poté přidáme rebarboru s cukrem a snížíme příkon tepla.

4. Za občasného promíchání dusíme rebarboru na skus. Následně přidáme překrájené jahody a již jen krátce vše podusíme. Nakonec ochutíme solí.


Servírování:

1. Na levou stranu teplého talíře servírujeme sypký bylinkový kuskus, na pravou stranu teplý krocanní steak. Před steak přeložíme rebarborovo-jahodové chutney. Pokrm doplníme zelenou bylinkou shisso.



Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Maso a drůbež

Maso a drůbež