Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Krůtí závitky s chřestem

Krůtí závitky s chřestem

Počet porcí: 4
Obtížnost: ★★★☆☆
Čas přípravy: 45 minut

Ingredience:

 
  • 8 krůtích řízků
  • 100 g slaniny
  • 500 g zeleného a bílého chřestu
  • 100 ml smetany
  • 40 g másla
  • 40 g telecího demi-glace (vlastní výroby)
  • pažitka, snítka rozmarýnu
  • 1 šalotka
  • muškátový oříšek
  • sůl, pepř

Postup:

1. Maso naklepeme, ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem a poklademe na ně slaninu.

2. Očištěný chřest krátce povaříme ve slané vodě a větší část zabalíme do připravených plátků masa.

3. Závitky zprudka opečeme na pánvi a poté je přibližně 12 minut pečeme v troubě předehřáté na 150 °C.

4. Šalotku a zbylý chřest nakrájíme na menší kousky, opečeme na másle, zalijeme smetanou a necháme na mírném plameni krátce povařit. Dochutíme solí a pepřem a podáváme společně s masem.

5. Do výpeku zbylého po pečení rolády přidáme telecí demi-glace, osolíme, krátce povaříme a nádobu odstavíme z příkonu tepla.

6. Do šťávy metličkou postupně vmícháme kostičky studeného másla. Tím ji zjemníme a zároveň zahustíme. Posypeme nakrájenou pažitkou a ozdobíme rozmarýnem.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Maso a drůbež

Maso a drůbež