Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Kuře v krémové omáčce

Kuře v krémové omáčce

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★★★☆☆
Čas přípravy: 180 minut

Ingredience:

 
  • 3 000 g kukuřičného kuřete
  • 1 000 ml crème fraîche
  • 500 ml suchého bílého vína
  • 500 g čerstvých žampionů
  • 200 g nakládaných perlových cibulek
  • 250 g másla (82%)
  • 100 g přepuštěného másla
  • jarní cibulka
  • 20 g soli
  • 1 kg krátkozrnné rýže

Postup:

1. Cibulky na kořínku zkrojíme, ve slupce lehce naolejujeme, zabalíme do alobalu a upečeme je v troubě na 180 °C (cca 15 minut).

2. Necháme je vychladnout a vpichem zkontrolujeme, zda jsou na skus. Poté zlatou slupku směrem od zkrojeného kořínku nakrojíme a cibulky vyloupneme.

3. Krátkozrnnou rýži uvaříme buď v klasickém hrnci s vodou nebo ve speciálním hrnci na vaření rýže, který má tu výhodu, že se po uvaření sám vypne.

4. Hrnec otevřeme (nebo sundáme pokličku), rýži zlehka promícháme, a ještě na 8 minut jej opět uzavřeme. Poté již můžeme rýži servírovat.

5. Kuře uvaříme (můžeme si udělat i kuřecí vývar) a vychladlé maso osušíme papírovou utěrkou. Pak ho naporcujeme, znovu pečlivě osušíme a pozvolna opečeme na pánvi na másle dozlatova ze všech stran.

6. Současně s kuřetem si v dalším kastrůlku na přepuštěném másle osmažíme žampiony. Až budou hotové dozlatova, přecedíme je a necháme je okapat.

7. Opečené kuře dokončíme v másle se solí. Přidáme perlové cibulky, krátce zarestujeme a přidáme bílé víno, které téměř úplně vyvaříme.

8. Pak přidáme crème fraîche a scezené žampiony. Nakonec přidáme jarní cibulku a servírujeme spolu s dušenou rýží.


Tipy ze sortimentu



Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Maso a drůbež

Maso a drůbež