Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Kuřecí burritos

Kuřecí burritos

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 60 minut (+ 2 hod.)

Ingredience:

 
  • 10x tortilla (po 75 g)

Náplň:

 
  • 500 g drcených rajčat
  • 200 g másla (82 %)
  • 150 g červených fazolí
  • 150 g bílé cibule
  • 40 g čerstvého česneku
  • 30 g čerstvého koriandru
  • 30 g chilli
  • 15 g mletého koriandru
  • 15 g římského kmínu
  • 10 g soli

Doplňky:

 
  • 1000 g kuřecích stehenních řízků bez kůže
  • 400 ml zakysané smetany (16 %)
  • 200 g sýru čedar
  • 150 g čerstvého baby špenátu
  • 100 g čerstvého koriandru

Postup:

Příprava fazolové náplně:

1. Fazole přebereme, zalijeme studenou vodou a necháme nejméně 2 hodiny nabobtnat. Poté je uvaříme doměkka a přecedíme.

2. Na pánvi s máslem orestujeme cibuli nakrájenou na nudličky, rozdrcený a nakrájený česnek a nakrájené chilli.

3. Do směsi přidáme koření - mletý koriandr, římský kmín a sůl - a zarestujeme.

4. Nakonec do pánve přidáme uvařené fazole a drcená rajčata a pozvolna provaříme alespoň 20 minut. Na závěr dochutíme nasekaným koriandrem.

Poznámka: Namáčení fazolí bychom neměli uspěchat; nenamočené fazole by při varu popraskaly.


Příprava kuřecího masa:

1. Kuřecí stehenní řízek nakrájíme na plátky a těsně před servírováním ho ogrilujeme z obou stran tak, aby maso zůstalo šťavnaté.

2. Poté maso necháme cca 4 minuty odležet (při teplotě cca 60°C) a nakonec ho nakrájíme na cca 1 cm silné nudličky.


Příprava burritos:

1. Na suché pánvi krátce opečeme tortillu z obou stran a následně ji naplníme. Nejdříve na ni rozložíme listy čerstvého špenátu, poté přidáme fazolovou náplň, zakysanou smetanu, nakrájené kuřecí maso, strouhaný čedar a čerstvý koriandr.

2. Vše pečlivě zabalíme a servírujeme.



Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Maso a drůbež

Maso a drůbež