Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Kuřecí křídla pečená na pivu (Opilé kuře)

Kuřecí křídla pečená na pivu

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 90 minut

Ingredience:

 
  • 3,5 kg kuřecích křídel
  • 2 kg žluté cibule
  • 3 l černého piva
  • 30 g soli
  • 2 g černého mletého pepře
  • chléb (příloha)

Postup:

1. Do pekáče dáme větší množství nahrubo nakrájené cibule a zalijeme ji černým pivem.

2. Poté do pekáče přidáme lehce osolená a opepřená kuřecí křídla, promícháme a pečeme dozlatova v troubě předehřáté na 175 °C cca 45 minut.

3. Upečená křídla následně vyjmeme a výpek necháme vyvařit na sirupovitou konzistenci.

4. Omáčku dosolíme a přidáme pečená křídla, která ve výpeku opatrně promícháme.

5. Podáváme s krajíci čerstvého kmínového chleba.



Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Maso a drůbež

Maso a drůbež