Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Kuřecí satay

Kuřecí satay

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★★★☆☆
Čas přípravy: 45 minut

Ingredience:

Maso:

 
  • 1 500 g kuřecích prsou bez kůže

Marináda:

 
  • 60 g čerstvého galangalu
  • 60 g čerstvého zázvoru
  • 50 g šalotky
  • 40 g tamarindové pasty
  • 40 g citronové trávy
  • 30 g čerstvého česneku
  • 30 g čerstvého červeného chilli
  • 30 ml rybí omáčky
  • 15 g kamenné soli
  • 10 ml sojové omáčky Kikkoman
  • 10 g kukuřičného škrobu
  • 10 g čerstvé kurkumy
  • 100 ml vody

Omáčka Satay:

 
  • 150 g čerstvých rajčat
  • 150 ml kokosového mléka
  • 100 g palmového cukru
  • 100 g pražených nesolených arašídů
  • 70 g limetek na šťávu
  • 50 g šalotky
  • 40 g čerstvého zázvoru
  • 40 g čerstvého galandalu
  • 40 g tamarindové pasty
  • 40 ml rybí omáčky
  • 30 g čerstvého česneku
  • 8 ml sojové omáčky Kikkoman
  • 8 g čerstvé kurkumy
  • 5 ml sezamového oleje
  • 5 g kamenné soli

Doplňky:

 
  • 200 g ledového salátu
  • 90 g čerstvého koriandru

Postup:

Příprava masa:

1. Do mixéru vložíme všechny suroviny na marinádu vyjma škrobu (tj. galandalu, kurkumu, tamaridovou pastu, šalotku, česnek, chilli, citronovou trávu, vodu, sojovou omáčku, rybí omáčku a sůl) a vymixujeme do hladké konzistence.

2. Kuřecí prsa nakrájíme přes vlákno na 2mm plátky, které vložíme do marinády, přidáme škrob a vymícháme.

3. Marinujeme minimálně 15 minut. Poté maso vyjmeme a napícháme na vodou namočené špejle (aby se na grilu nespálily) a ogrilujeme cca 1 minutu z obou stran.


Příprava omáčky:

1. Do mixéru vložíme oloupanou šalotku, omytou kurkumu, čerstvý zázvor, galangal, rajčata, tamarindovou pastu, stroužky oloupaného česneku a ve vodě rozpuštěný palmový cukr.

2. Dále přidáme sezamový olej, rybí omáčku, sojovou omáčku, šťávu z limetky a sůl a vše vymixujeme dohladka. Pastu poté lehce orestujeme na pánvi.

3. Pražené nesolené arašídy rozmixujeme dohladka a přidáme do omáčky. Nakonec přilijeme kokosové mléko a povaříme.


Servírování:

1. Na stylový talíř aranžujeme natrhané kusy ledového salátu, ke kterým přidáme čerstvý koriandr a nakonec opečené špízy. Vše doplníme omáčkou servírovanou v misce.



Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Maso a drůbež

Maso a drůbež