Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

"Motýl" na grilu

"Motýl" na grilu

Počet porcí: 6
Obtížnost: ★★★☆☆
Čas přípravy: 70 minut

Ingredience:

 
  • 1 kuře (hmotnost asi 1,5 kg)
  • 2 stroužky česneku
  • 1 čerstvá chilli paprička
  • 1 čajová lžička kajenského pepře
  • 1 čajová lžička černého pepře
  • 4 polévkové lžíce olivového oleje
  • 1 citron
  • snítka čerstvé šalvěje
  • sůl

Postup:

Příprava marinády:

1. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno, chilli papričku nakrájíme na tenké proužky. Oba druhy pepře promícháme s olejem, přidáme česnek a chilli papričku a vše ochutíme citronovou šťávou.

Příprava masa:

1. Omyté a osušené kuře nakrojíme na obou stranách podél páteře a vyřízneme ji.

2. Půlky kuřete roztáhneme od sebe a položíme na pracovní desku kůží nahoru.

3. Silným stiskem ruky zlomíme prsní kost.

4. Opatrně oddělíme kůži od masa, aby se neporušila, a vložíme pod ni lístky šalvěje. Kuře po celém povrchu zlehka osolíme.

5. Připravené maso vložíme do pekáčku a potřeme z obou stran marinádou.

6. Poté je zabalíme do fólie nebo vakuovacího sáčku a uložíme přes noc do chladničky.

7. Marinované kuře položíme na rošt středně rozehřátého grilu kůží nahoru, zakryjeme je poklopem a pečeme asi 30 minut. Na začátku je můžeme zatížit větším hrncem nebo pánví, aby dobře přilnulo k roštu, teprve pak přidáme poklop.

8. Po půlhodině maso obrátíme a grilujeme ještě 10 minut.


Postup krok za krokem:

"Motýl" na grilu - krok 1

1. Omyté a osušené kuře nakrojíme na obou stranách podél páteře a vyřízneme ji.

"Motýl" na grilu - krok 2

2. Půlky kuřete roztáhneme od sebe a položíme na pracovní desku kůží nahoru.

"Motýl" na grilu - krok 3

3. Silným stiskem ruky zlomíme prsní kost.

"Motýl" na grilu - krok 4

4. Opatrně oddělíme kůži od  masa, aby se neporušila, a vložíme pod ni lístky šalvěje. Kuře po celém povrchu zlehka osolíme.

"Motýl" na grilu - krok 5

5. Připravené maso vložíme do pekáčku a potřeme z obou stran marinádou.

"Motýl" na grilu - krok 6

6. Poté je zabalíme do fólie nebo vakuovacího sáčku a uložíme přes noc do chladničky.

"Motýl" na grilu - krok 7

7. Marinované kuře položíme na rošt středně rozehřátého grilu kůží nahoru, zakryjeme je poklopem a pečeme asi 30 minut. Na začátku je můžeme zatížit větším hrncem nebo pánví, aby dobře přilnulo k roštu, teprve pak přidáme poklop.

"Motýl" na grilu - krok 8

8. Po půlhodině maso obrátíme a grilujeme ještě 10 minut.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Maso a drůbež

Maso a drůbež