Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Pečená kachní prsa s červeným zelím

Pečená kachní prsa s červeným zelím

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★★★☆☆
Čas přípravy: 50 minut

Ingredience:

 
  • 1 500 g kachních prsou s kůží
  • 1 500 g červeného hlávkového zelí
  • 200 ml červeného suchého vína
  • 100 ml vinného bílého octa
  • 300 g pomerančů na šťávu
  • 200 g slaniny bez kůže
  • 200 g bílé cibule
  • 200 g másla (82%)
  • 150 g třtinového cukru
  • 40 ml kompotovaných brusinek
  • 15 g kamenné soli
  • 10 g mořské soli
  • celé koření (hřebíček, badyán, skořice)

Postup:

1. Červené zelí nakrájíme na nudličky (cca 5 mm silné) a spaříme je v osolené vodě na skus.

2. Na malé kostičky nakrájenou slaninu roztavíme, přidáme nadrobno krájenou cibuli a lehce orestujeme dosklovata.

3. Do směsi přidáme cukr, vinný ocet, víno, šťávu z pomerančů a koření a vše svaříme.

4. Poté do směsi přidáme červené zelí. Promícháme ho se základem a necháme odležet cca 10 minut, aby nasáklo chuť základu. Nakonec zelí zjemníme máslem a případně ho dosolíme.

5. Kachní prsa nacizelujeme ostrým nožem (kůži s tukem lehce nakrojíme na proužky) a pozvolna je opečeme na suché pánvi kůží dolů (neobracíme je).

6. Po zhruba 8 minutách přidáme máslo a prsa osolíme. Máslem maso vytemperujeme a poté přeložíme do trouby předehřáté na 60°C odpočinout po dobu cca 8 minut.

7. Odpočinuté maso nakrajíme na plátky, dosolíme a servírujeme spolu s červeným zelím.



Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Maso a drůbež

Maso a drůbež