Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Asijská hovězí líčka

Asijská hovězí líčka

Počet porcí: 6
Obtížnost: ★★★☆☆
Čas přípravy: 3,5 hodiny

Ingredience:

 
  • Hovězí kližka (1000 g)
  • 6 hovězích líček (zhruba 2 kg)
  • 1 000 ml telecího vývaru
  • 100 ml pravé sójové omáčky (fermentované)
  • 200 ml saké
  • 150 ml rýžového octa
  • 100 ml medu
  • 100 g zázvoru
  • 4 stroužky česneku
  • 2 cibule
  • 2 řapíky celeru
  • 2 mrkve
  • 1 pórek
  • chilli paprička
  • 2 stébla citronové trávy
  • 3 hvězdičky badyánu
  • 2 celé skořice
  • 1 polévková lžíce celého pepře
  • 2 bobkové listy
  • 1 vanilkový lusk
  • arašídový olej
  • sůl

Postup:

1. Oloupané stroužky česneku a zázvor nasekáme najemno, očištěnou zeleninu nakrájíme na větší kousky.

2. Citronovou trávu stlačíme plochou stranou nože a nakrájíme ji na menší části. Vanilkový lusk podélně rozřízneme.

3. Líčka zprudka opečeme na arašídovém oleji, osolíme a odložíme stranou.

4. Ve stejném hrnci krátce orestujeme nakrájenou zeleninu a zalijeme ji vývarem, sójovou omáčkou a saké.

5. Přidáme všechny zbývající ingredience, nádobu přiklopíme a vaříme na mírném plameni přibližně 3 hodiny.

6. Po uvaření vyjmeme maso a odložíme je na teplé místo. Omáčku zredukujeme do krémovité konzistence.

7. Maso opatrně nakrájíme, přelijeme omáčkou a podáváme.


Postup krok za krokem:

Asijská hovězí líčka - krok 1

Oloupané stroužky česneku a zázvor nasekáme najemno, očištěnou zeleninu nakrájíme na větší kousky.

Asijská hovězí líčka - krok 2

Citronovou trávu stlačíme plochou stranou nože a nakrájíme ji na menší části.

Asijská hovězí líčka - krok 3

Vanilkový lusk ostrým nožem podélně rozřízneme.

Asijská hovězí líčka - krok 4

Líčka zprudka opečeme na arašídovém oleji, osolíme a odložíme stranou.

Asijská hovězí líčka - krok 5

Ve stejném hrnci krátce orestujeme nakrájenou zeleninu a zalijeme ji vývarem, sójovou omáčkou a saké.

Asijská hovězí líčka - krok 6

Přidáme všechny zbývající ingredience, nádobu přiklopíme a vaříme na mírném plameni přibližně 3 hodiny.

Asijská hovězí líčka - krok 7

Vyjmeme maso a odložíme je na teplé místo. Omáčku zredukujeme do krémovité konzistence.

Asijská hovězí líčka - krok 8

Maso opatrně nakrájíme, přelijeme omáčkou a podáváme.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Maso a drůbež

Maso a drůbež