Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Chilli con carne s čokoládou

Chilli con carne s čokoládou

Počet porcí: 8
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 140 minut

Ingredience:

 
  • 750 g mletého hovězího masa
  • 500 ml vývaru
  • 500 g konzervovaných rajčat
  • 125 g mléčné čokolády
  • 2 plechovky červených fazolí (po 425 ml)
  • 2 plechovky kukuřice (po 425 ml)
  • 2 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1 lžíce rajčatového pyré
  • 6 rajčat
  • 3 papriky
  • 2 čerstvé chilli papričky
  • 1 chilli paprička Habanero
  • olej
  • sůl, pepř

Postup:

1. Nasekáme cibuli a česnek a ve velké pánvi je zlehka orestujeme na troše oleje.

2. Přidáme mleté maso, ochutíme je solí, pepřem a kmínem a osmahneme.

3. Směs zchladíme vývarem. Přimícháme konzervovaná rajčata, rajčatové pyré, kukuřici a fazole.

4. Nakrájíme rajčata a papriky, chilli papričky zbavíme semínek a nasekáme je najemno. Zeleninu vmícháme do obsahu pánve a zvolna vaříme asi 90 minut.

5. Přisypeme nastrouhanou čokoládu a necháme ji zvolna rozpustit. Směs vaříme na mírném plameni ještě půl hodiny a podáváme s masovými kuličkami.


Poznámka: Při manipulaci s mletým masem dbejte na přísná hygienická opatření – pracovní plochu, nástroje, ruce i oblečení udržujte v čistotě. Používejte maximálně kvalitní a čerstvé maso – skladujte je při správné teplotě a umelte těsně před použitím. Kuchyňské náčiní (mlýnek, nože, prkénko) používejte výhradně ke zpracování masa.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Maso a drůbež

Maso a drůbež