Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Hovězí hamburger s čedarem, pečenou slaninou a zeleninovým reliche

Hovězí hamburger s čedarem, pečenou slaninou a zeleninový reliche

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 60 minut

Ingredience:

Maso:

 
  • 1 500 g hovězího masa (vysoký roštěnec)
  • 100 ml extra panenského olivového oleje
  • 15 g kamenné soli
  • 0,5 g celého černého pepře

Pečivo:

 
  • 750 g hamburgerových housek

Zeleninový reliche:

 
  • 250 g čerstvé červené papriky
  • 250 g čerstvé žluté papriky
  • 200 g čerstvého lilku
  • 200 g cukety
  • 50 ml extra panenského olivového oleje
  • 10 g kamenné soli

Doplňky:

 
  • 250 g anglické slaniny
  • 200 g směsi trhaných salátů
  • 200 g sýru čedar
  • 50 g běleného salátu frisée
  • 50 g zelené bylinky shisso

Postup:

Příprava masa:

1. Odblaněné maso semeleme na masovém mlýnku včetně tuku. Maso vymícháme, ochutíme solí a mletým pepřem a rozvážíme na díly o hmotnosti 150 g a vytvarujeme kulaté hamburgery.

2. Těsně před servírováním opékáme hamburgery na pánvi nebo na grilu z obou stran dozlatova, na stupeň propečenosti médium.


Příprava zeleninového reliche:

1. Omytou, jádřince zbavenou papriku nakrájíme na pravidelné kostky o velikosti 1,5 cm. Stejným způsobem nakrájíme i omyté lilky a cuketu.

2. Nakrájenou zeleninu opékáme na suché pánvi do zabarvení, poté ji ochutíme olivovým olejem a solí. Takto připravenou zeleninu použijeme do hamburgerů.


Příprava doplňků:

1. Listové saláty omyjeme, odstředíme vodu, natrháme a připravíme k servírování.

2. Anglickou slaninu nakrájíme na tenké 1,5 mm silné plátky, vložíme do nádoby vystlané pečicím papírem a pečeme v konvektomatu na 180 °C dokřupava, cca 15 minut.

3. Na tenké, cca 2 mm silné plátky nakrájíme také sýr čedar.


Servírování:

1. Hamburgerovou housku prokrojíme na poloviny, prokrojenými stranami ji položíme na gril či pánev a opečeme je do zabarvení.

2. Následně vrstvíme na spodní část housky listové saláty, opečenou zeleninu, opečený hamburger s plátkem čedaru, který rozpečeme pod salamandrem. Na něj aranžujeme rozpečený plátek křupavé slaniny a salát frisée.

3. Takto připravený hamburger přiklopíme druhou polovinou rozpečené housky, přeložíme na teplý talíř a doplníme zbývajícími listy salátu a shisso bylinkou.



Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Maso a drůbež

Maso a drůbež