Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Pečený hovězí flank steak s míchaným salátem

Pečený hovězí flank steak s míchaným salátem a limetkou

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 40 minut

Ingredience:

 
  • 2 kg flank steaku (hovězího pupku)
  • 5 ml extra panenského olivového oleje
  • 50 g másla (82%)
  • 20 g mořské soli
  • pepř celý černý

Míchaný salát:

 
  • 400 g listů řepy
  • 200 g mrkve
  • 200 g bílé ředkve
  • 200 g okurek
  • 100 ml extra panenského olivového oleje
  • 80 g červené cibule
  • 80 g jarní cibule
  • 60 g ledového salátu
  • 80 g cukru krystalu
  • 60 g limetky
  • 4 g mořské soli

Postup:

1. Očištěný flank steak lehce pokapeme olejem a připravené maso zprudka opečeme na pánvi.

2. Ke steaku na pánev přidáme jednu lžíci másla, čerstvě mletý pepř a mořskou sůl, a steak tak během pečení ochutíme.

3. Hotový steak nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a podáváme společně s míchaným salátem a limetkou.

Náš tip: Maso doporučujeme naplátkovat maximálně na cca 5 mm plátky, aby se dobře krájelo. Před podáváním ho můžeme také nechat chvíli odpočinout v troubě (cca 5 minut při 58°C).


Míchaný salát:

1. Listy salátu omyjeme a případně natrháme. Tvrdou zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky. Mrkev a ředkev zasypeme trochou solí a cukrem a necháme odstat do polozměknutí.

2. Všechny ingredience, tj. listy řepy, srdíčka ledového salátu, červenou cibuli, mrkev, ředkev, okurku a jarní cibulku promícháme s olivovým olejem.

3. Nakonec salát osolíme mořskou solí, zakápneme čerstvou limetkou a můžeme podávat.




Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Maso a drůbež

Maso a drůbež