Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Saltimbocca s chřestem

Saltimbocca s chřestem

Počet porcí: 6
Obtížnost: ★★★☆☆
Čas přípravy: 60 minut

Ingredience:

 
  • 1 kg telecí panenky
  • 12 plátků parmské šunky
  • 800 g bílého chřestu
  • 800 g zeleného chřestu
  • šalvěj
  • 1 cibule
  • 2 rajčata
  • holandská omáčka
  • máslo
  • cukr, sůl, pepř

Postup:

1. Očištěné telecí maso lehce okořeníme a obalíme šalvějí a parmskou šunkou.

2. Maso rychle osmahneme a dopečeme v troubě při teplotě 120 °C (trvá přibližně 30 minut, než teplota v jádru dosáhne teploty 62 °C).

3. Konce chřestu nakrájíme na tenké plátky, špičky chřestu oblanšírujeme.

4. Plátky chřestu osmažíme spolu s cibulí a doplníme je nakrájenými rajčaty a máslem.

5. Přidáme sůl, trochu cukru a pepře na dochucení a podáváme s masem a chřestovými špičkami, vše pokapané trochou holandské omáčky.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Maso a drůbež

Maso a drůbež