Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Tatarský biftek na francouzský způsob

Tatarský biftek na francouzský způsob

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 30 minut

Ingredience:

 
  • 1 000 g hovězí svíčkové
  • 200 g šalotky
  • 100 ml extra panenského olivového oleje
  • 100 g pasterovaných vaječných žloutků
  • 50 g francouzské dijonské hořčice
  • 50 g čerstvé listové petržele
  • 50 g sterilovaných kapar
  • 50 g citronů na šťávu
  • 30 g čerstvého česneku
  • 15 ml worchesterové omáčky
  • 15 ml koňaku
  • 15 g mořské soli
  • 3 g tabasca
  • celý černý pepř

Doplňky:

 
  • 500 g ořechového chleba
  • 50 ml extra panenského olivového oleje
  • 50 g čerstvého česneku
  • čerstvá listová petržel

Postup:

Příprava masa:

1. Očištěnou svíčkovou nakrájíme na pruhy a semeleme na masovém mlýnku. Maso musí být dobře vychlazené, aby se v mlýnku tzv. nespálilo (nepřehřálo) a aby se nemnožily bakterie.

2. K namletému masu přidáme najemno nakrájenou šalotku, na malé kostičky nakrájený česnek, překrájené kapary a na nudličky nakrájenou listovou petržel.

3. Směs ochutíme solí a čerstvě mletým pepřem a přidáme kvalitní extra panenský olej, citronovou šťávu koňak, tabasco, worchesterovou omáčku, dijonskou hořčici, pasterované žloutky a vše zlehka promícháme a necháme 5 minut odležet.


Servírování:

1. Z připravené směsi vytvarujeme kouli, kterou doplníme na sucho ogrilovaným ořechovým chlebem potřeným česnekem, snítkou čerstvé petržele a vše nakonec pokapeme olivovým olejem.



Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Maso a drůbež

Maso a drůbež