Telecí panenka se špenátem

Telecí panenka se špenátem

Počet porcí: 6
Obtížnost: ★★★☆☆
Čas přípravy: 40 minut

Ingredience:

 
  • 1 kg telecí panenky
  • 6 středně velkých brambor
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce hořčice
  • 1 svazek bylinek (rozmarýn, šalvěj..)
  • sůl, pepř

Špenát:

 
  • 600 g špenátu
  • 1 lžíce zeleniny Brunoise
  • 1 šalotka
  • muškátový oříšek
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Postup:

1. Maso odblaníme a odstraníme přebytečný tuk. Ochutíme solí a pepřem a potřeme hořčicí.

2. Oloupané brambory nakrájíme na velmi tenké plátky a rozprostřeme je na fólii tak, aby se překrývaly. Panenku do fólie s brambory pevně zavineme a necháme 30 minut odležet v chladničce. Poté fólii opatrně odloupneme.

3. Telecí obalené v bramborech zprudka opečeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem, česnekem a bylinkami, dokud brambory nezezlátnou. Poté je vložíme do trouby rozehřáté na 150 °C a pečeme zhruba 10 minut (teplota v jádře 60 °C), aby maso bylo růžové.

4. Špenát opláchneme a blanšírujeme (spaříme ve vroucí vodě). Šalotku nasekáme najemno a necháme zpěnit na olivovém oleji společně se zeleninou Brunoise, tj. drobně pokrájenou na cca 3 mm kostičky.

5. Přidáme špenát a vše pět minut smažíme. Nakonec osolíme, opepříme a podle chuti přidáme muškátový oříšek.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Maso a drůbež

Maso a drůbež