Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Vídeňský řízek

Vídeňský řízek

Počet porcí: 6
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 30 minut

Ingredience:

 
  • 700 g telecí kýty
  • 50 g mouky
  • 3 vejce
  • 250 g strouhanky
  • 250 ml oleje
  • 250 g přepuštěného másla
  • 2 citrony
  • sůl, pepř
  • med

Postup:

1. Kýtu nakrájíme na 4 stejné plátky. Maso vložíme mezi dvě kuchyňské fólie a paličkou je rozklepeme na sílu 3 milimetrů – pravý vídeňský řízek by totiž měl překrývat téměř celý talíř.

2. Poté plátky osolíme, opepříme a postupně obalujeme v mouce, vejci a strouhance.

3. Na pánvi rozhřejeme olej a máslo (ideální teplota je 170 °C) a maso osmažíme do zlatova.

4. Řízky vyjmeme z pánve a přebytečný tuk odsajeme kuchyňským ubrouskem.

5. Podáváme s nakrájeným citronem, jako přílohu můžeme zvolit vařené brambory s petrželkou, hranolky nebo bramborový salát.


Postup krok za krokem:

vídeňský řízek - postup 1

Kýtu nakrájíme na 4 stejné plátky. Maso vložíme mezi dvě kuchyňské fólie a paličkou je rozklepeme na sílu 3 milimetrů – pravý vídeňský řízek by totiž měl překrývat téměř celý talíř.

vídeňský řízek - postup 2

Poté plátky osolíme, opepříme a postupně obalujeme v mouce, vejci a strouhance.

vídeňský řízek - postup 3

Na pánvi rozhřejeme olej a máslo (ideální teplota je 170 °C).

vídeňský řízek - postup 4

Maso osmažíme dozlatova.

vídeňský řízek - postup 5

Řízky vyjmeme z pánve a přebytečný tuk odsajeme kuchyňským ubrouskem.

vídeňský řízek - postup 6

Podáváme s nakrájeným citronem, jako přílohu můžeme zvolit vařené brambory s petrželkou, hranolky nebo bramborový salát.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Maso a drůbež

Maso a drůbež