Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Jehněčí hřebínek s olivovo-bylinkovou krustou, mladým špenátem, pastinákovým pyré, jarní zeleninou, karamelizovaným pórkem a tymiánovým jus

Jehněčí hřebínek s olivovo-bylinkovou krustou, mladým špenátem, pastinákovým pyré, jarní zeleninou, karamelizovaným pórkem a tymiánovým jus

Počet porcí: 1
Obtížnost: ★★★★☆
Čas přípravy: 90 minut

Ingredience:

 
  • 150 g jehněčího hřebínku
  • 150 ml plnotučného mléka
  • 100 g toastového chleba
  • 100 g baby špenátu
  • 100 g pastináku
  • 100 g másla
  • 40 g černých oliv bez pecek
  • 50 g pórku
  • 30 g banánové šalotky
  • 30 g květáku
  • 30 g baby karotky
  • 30 g hrášku
  • 20 g hladkolisté petržele
  • sůl, pepř

Postup:

Příprava hřebínku:

1. Jehněčí hřebínek očistíme, odblaníme a na oleji ze všech stran zprudka opečeme.

2. Posekané olivy a petržel smícháme s čerstvou strouhankou z toastového chleba a spojíme rozpuštěným máslem.

3. Hřebínek osolíme, opepříme a pokryjeme krustou. Pečeme v troubě na 200 °C cca 4 minuty dorůžova. Pak ho 5–8 minut necháme na teplém místě odpočinout a poté odřízneme konce.


Příprava špenátu:

1. Na másle zpěníme najemno sekanou šalotku, přidáme omytý špenát a podusíme doměkka. Podle potřeby osolíme.


Příprava pórku:

1. Pórek nakrájíme na cca 2 cm silné špalíky a na rozpáleném grilu je z jedné strany zprudka opečeme. Poté je potřeme máslem a pečeme v předehřáté troubě na 160 °C asi 10 minut.


Příprava pyré:

1. Pastinák oloupeme, nakrájíme na kostky a vložíme do hrnce. Přidáme máslo a mléko a na mírném ohni zvolna vaříme do změknutí.

2. Pastinák přecedíme a trochou mléka ho rozmixujeme do pyré a osolíme podle chuti.


Příprava zeleniny:

1. Očištěnou baby karotku, růžičky květáku a brokolice a hrášek postupně vložíme do vařící vody a vaříme doměkka. Poté vložíme do ledové vody, aby si zelenina uchovala svěží barvu.

2. Zeleninu prohřejeme v rozpuštěném másle, vyjmeme a podle potřeby dosolíme.


Náš tip: Tymiánové jus: Jus je velmi silný vývar připravený z telecích kostí, zeleniny, červeného vína, koření a bylin – v tomto případě čerstvého tymiánu.


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Maso a drůbež

Maso a drůbež