Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Jehněčí kýta v bylinkové krustě

Jehněčí kýta v bylinkové krustě

Počet porcí: 6
Obtížnost: ★★★☆☆
Čas přípravy: 6 hodin

Ingredience:

Maso:

 
  • 2 200 g jehněčí kýty s kostí
  • 500 ml červeného vína
  • 200 g mrkve
  • 150 g pórku
  • 200 g cibule
  • 50 g chemicky neošetřeného citronu
  • 40 g hořčice
  • 4 stroužky česneku
  • 1 chilli paprička
  • 5 g fenyklových semínek
  • snítka tymiánu
  • snítka rozmarýnu
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Bylinková krusta:

 
  • 250 g toastového chleba
  • svazek bylin (petržel, pažitka, rozmarýn, tymián)
  • 1 stroužek česneku
  • 50 ml oleje

Postup:

Příprava masa:

1. Jehněčí kýtu pomocí ostrého nože odblaníme a maso po celém povrchu posypeme solí, pepřem a fenyklovými semínky.

2. Maso zprudka opečeme na pánvi, přidáme mrkev a pórek nakrájené na větší kousky a krátce orestujeme. Poté vše podlijeme červeným vínem, necháme krátce povařit a přemístíme do pečicí nádoby.

3. Kýtu pokryjeme čerstvým tymiánem a rozmarýnem, přidáme neoloupané stroužky česneku a nasekanou chilli papričku. Na závěr vše lehce zakápneme olivovým olejem.

4. Pekáč vložíme do trouby předehřáté na 80 °C a pozvolna pečeme přibližně 5 hodin.


Bylinková krusta:

1. Toastový chléb nakrájíme na kostky a necháme je lehce proschnout.

2. Bylinky a česnek nasekáme nahrubo a společně s chlebem a olejem je rozmixujeme v kuchyňském robotu. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem.


Dokončení kýty:

1. Z upečené kýty odebereme bylinky, česnek a chilli papričku. Maso lehce potřeme hořčicí, důkladně je obalíme v bylinkové směsi a posypeme čerstvě nastrouhanou citronovou kůrou.

2. Vložíme do trouby předehřáté na 220 °C a krátce zapečeme, aby krusta získala lehce nazlátlou barvu a byla křupavá.

3. Maso nakrájíme na plátky, podlijeme šťávou a podáváme s bramborami pečenými ve slupce a dušenými fazolkami.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Maso a drůbež

Maso a drůbež