Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Dýňové noky s králičím masem

Dýňové noky s králičím masem

Počet porcí: 6
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 45 minut

Ingredience:

Na králíka:

 
  • 3 králičí hřbety
  • 6 plátků parmské šunky
  • čerstvá bazalka
  • čerstvý rozmarýn
  • sůl, pepř

Na noky:

 
  • 500 g dýně
  • 1 žloutek
  • 50 g čerstvě nastrouhaného parmazánu
  • 150 g semolinové mouky
  • muškátový oříšek
  • máslo, sůl

Postup:

1. Z každého králičího hřbetu vykrojíme dva filety. Maso lehce osolíme a opepříme a společně s čerstvými bylinkami zabalíme do parmské šunky.

2. Balíčky krátce opečeme na pánvi a poté vložíme na 10 minut do trouby předehřáté na 80 °C.

3. Oloupanou dýni zbavíme semínek a nakrájíme na kousky. Vložíme je na plech a pečeme při 150 °C přibližně 30 minut.

4. Upečenou dýni necháme vychladnout, poté ji rozmixujeme a smícháme se žloutkem, parmazánem a moukou. Na závěr směs ochutíme solí a muškátovým oříškem.

5. Z jemného těsta utvoříme úzké válečky, z nichž odkrajujeme menší části. Ty vytvarujeme a lehce zmáčkneme vidličkou.

6. Noky vaříme v osolené vroucí vodě – v okamžiku, kdy vyplavou na hladinu, jsou hotové.

7. Okapané noky lehce omastíme rozpuštěným máslem a podáváme s balíčky králičího masa.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Maso a drůbež

Maso a drůbež